Ren luftfart

Aura Aero går elektrisk med Integral E og ERA

Den franske flyprodusenten lanserer Integral E, el-versjoner av «neste generasjons tosetere», akroskoleflyet Integral R og Integral S med nesehjul.

Air24
27.7.22 5:42
Innvier nytt produksjonsanlegg ved historiske Toulouse-Francazal airport.

AeroAura Aero tar et kvantesprang inn i framtiden og innviet 22. mars 2021 et nytt produksjonsanlegg og samlebånd i HM7, den første hangaren til French Air Force. HM7-hangaren fra 1937 er bygget i hjertet av den første sivile flyplassen i Toulouse, historiske Toulouse-Francazal airport.

Electric Regional Aircraft (ERA) med 19 seter. Illustrasjon: Aura AeroDen største nyheten under innvielsen er Aura Aeros planer om et 19-seters ‘Electric Regional Aircraft’. Den elektriske mini-airlineren vil ifølge selskapet gi nye muligheter for fossilfri og rimelig transport over korte avstander. Flymaskinen har seks motorer og utvikles med tanke på stor lastekapasitet. ERA skal etter planen være klart for første testflygninger i 2024 og får status ‘Enter Into Service’ (EIS) i 2026.

Modellene viser Aura Aero-familien med Integral E (elektriske versjoner) i forkant, med Integral R (grå), Integral S (rød) og ERA bakerst. Illustrasjon: Aura AeroUtviklingen av ERA-flyet får støtte fra Occitanie-regionen i Frankrike med € 3–5 millioner i rammen av «Green Aircraft in Light Aviation». Aura Aero har som mål å bli en ledende flyprodusent i markedet for ‘low carbon’ regional lufttransport.

First flight for Integral R F-WJMK med testpilot Baptiste Vignes 22. juni 2020 fra Toulouse-Francazal flyplass. Foto: Aura AeroAura Aero har inngått et partnerskap med den franske batteriprodusenten Verkor, som ifølge CEO Jérémy Caussade er et selskap «basert på de samme verdiene som Aura Aero: innovasjon, sporbarhet og respekt for miljøet. Ved å samle teknologiene våre vil vi kunne starte industrialiseringen av våre elektriske flymaskiner, mens Verkor vil få tilgang til luftfartsmarkedet. Det er et vinn-vinn-partnerskap».

President og sjefsingeniør hos Aura Aero Jeremy Caussade foran første eksemplar av akrotreneren Integral R. Foto: Aura Aero


Aura Aero vil utvide fra 50 til 80 ansatte innen utgangen av året, og er klar til å starte serieproduksjon av Integral R i løpet av 2021.

AKTUELT FRA
Air24

Redaksjonen i Air24

Vil du abonnere på nyheter?

Få tilsendt siste nytt om utviklingen innen bærekraftig luftfart og smart mobilitet rett til din epostadresse.

Takk! Din påmelding er sendt!
Oops! Det har oppstått en feil ved innsending!
REN LUFTFART

Hva betyr ren luftfart for deg?

Elektrifisering av luftfarten er i startgropa. Nye flysystemer er mer miljøvennlige, enklere og bidrar til bedre tilgjengelighet og smartere mobilitet.