Embraer med visjon om fire konseptfly med nullutslipp fra 2030

I november 2021 lanserte brasilianske Embraer en hel familie kalt Energia med batterielektrisk, hybrid- og hydrogenbasert konseptfly. Målet for flyprodusenten er at de første nye flytypene skal rulles ut i markedet rundt 2030-2035. Innfasing av klimanøytrale passasjerfly og økosystemer vil spille en stor rolle i det grønne skiftet, ifølge Avinor under årets Arendalsuke.

Les mer

Ren luftfart og
smart mobilitet

De siste 4-5 årene har utviklingen av elektrifiserte fly skutt fart. «Utviklingen får vise om flyene blir batterielektriske eller hydrogenelektriske. Det som er helt sikkert er at luftfarten er avhengig av nye energibærere for å bli bærekraftig. Vi må være en pådriver», sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss, til TU.

Norge er første marked
ANDERS FORSLUND I Heart

Heart Aerospace i Sverige ser på det norske markedet som mest interessant, med nettverket av kortdistanseflyplasser.

«Glad vi er ambisiøse»
TIDL. STATSRÅD knut arild hareide

«Jeg er glad vi er ambisiøse, for vi vet at vi trenger fly i Norge. Å få klimavennlige fly med nullutslipp er en enorm mulighet».

Billigere og enklere
JOHN EIRIK LAUPSA I NLF

«Utviklingen innen elektrisk luftfart gjør at det å fly blir billigere og enklere, samtidig som disse flyene vil være støysvake».

BÆREKRAFTIG MOBILITET

Visjon for framtiden.

Utviklingen av nye flysystemer åpner for et intelligent dør-til-dør transportsystem, en effektiv og klimanøytral mobilitet som gir passasjerene gode opplevelser i hverdagen.

Regional Air Mobility (RAM) skaper stor interesse for bruk av lokale allmennflyplasser, ifølge NASA-rapport i mars 2021

16

I USA bor de fleste i gjennomsnitt 16 minutter fra en flyplass.

5 050

Totalt finnes det 5 050 sivile allmennflyplasser i USA.

Utslippsfri luftfart

Elektriske fly vil gi priskutt, nye reisetilbud og økt fossilfri trafikk. Sammen kan vi etablere et grønt infrastrukturfond for å utvikle nye luftfartsarenaer og styrke allmennflymiljøet i det grønne skiftet. For mer informasjon om fondet, se nettsidene til Clean Aviation Norway - og fyll ut skjemaet.

Bli medlem

Bli medlem i Urban Sky, en interesseorganisasjon for utviklingen av fossilfri luftfart, smart mobilitet og nye tilbud innen reiser og transport.

Bli partner

Bli en partner med Urban Sky. Grønn luftfart vil bidra til nye reisetilbud for alle som flyr i Norden og styrke konkurransekraften for næringslivet.
.